Ca de fiecare dată la Comunitatea Evreilor din Brașov sărbătorile au un fast cuvenit, fapt care le face așteptate și, mai ales, sunt sărbătorite cu plăcere și cu tot ceeace se impune pentru a fi savurate de asistența  în cea mai deplină satisfacție.

            Așa s-a întâmplat  și cu evenimentul numit Anul Nou al Pomilor.   

            Bine pregătită, sărbătoarea a cunoscut o desfășurare plăcută.

            Începând cu plantarea unui nou locatar se completeaza anual  mica livadă de vișini. Se pare că la Brașov este este singurul loc din țară în care acest eveniment este marcat cu acest obicei – plantarea unui pom, la noi un vișin, pe care anul acesta,  5779, l-a plantat Nadav Shapira.  Mica livadă, la momentul înfloririi și mai apoi la coacerea gustoaselor fructe oferă priveliști mult apreciate.

            De această dată, evenimentul după amiezii cu sădirea pomului a continuat, la ora cuvenită, cu serviciul religios de primire a Shabatului, cu masa colectivă, prilej pentru a doua bucurie si cu nelipsitele fructe

speciale care au asortat desertul.

            Astfel a decurs încă o ocazie de a fi împreună, să ne bucurăm de acest lucru și, chiar dacă am repetat o serie de lucruri, să rememoram semnificațiile acestei sărbători.

Pin It on Pinterest

Share This